Sunday, January 01, 2012

Sugar glider lari panjat pokok

              Hello guys! Entry kali nie ejam nak share saat-saat cemas yang ejam lalui tadi. Petang tadi seperti biasa bawa anak-anak ejam iaitu zara dan jodi lepak di Taman Tasik Presint 6, berhadapan dengan dengan PICC. Sampai jer kat taman tuh, terus la ejam cari port yang best untuk keluarkan diorang ni dan main kat atas rumput. Punyalah seronok layan kerenah diorang yang suka panjat badan ejam, tiba-tiba sahaja si zara melompat naik ke atas pokok sebelah yang agak tinggi laaa...huh! Jantung dah berdebar time tuh, tapi berlagak cool..huhu! yang peliknya sebelum ni, tak de pulak zara buat perangai macam tuh. Petang tadi jer dia buat....haish! Beberapa minit selepas tengok zara di atas pokok ejam rasa dah tak boleh tunggu dan tak ada pilihan, takut dia lompat ke pokok lain atau di makan burung besar seperti helang dan kakak tua sebab time tuh ada burung helang kat atas yang sedang terbang...Masa panik tadi, semua yang tak elok ada dalam kepala...huhu! Tanpa membuang masa, terpaksalah jadi herro tadi. Tebalkan muka panjat pokok di taman awam...hahaha! kelakar giler...malu tak payah cakap la, anak punya pasal terpaksalah papa nya nie panjat pokok di khalayak ramai...hihihi! Lepas panjat tuh, ejam terus masukkan zara dan jodi dalam pouch bag...lepak sekejap hilangkan penat panjat poko, then terus balik...Pengalaman yang tak akan dilupakan...ngeeee...bawah ni ada sedikit video yang ejam sempat rakam time zara mula-mula panjat poko tuh...layan je la yer....bye2..

Saat zara sedang seronok memanjat pokok


huh! selamat masukkan dalam pouch bag...



Ini gambar masa dah selamat masukkan diorang dalam pouch bag....senyum jelah, walaupun muka tebal time tuh...hihihi!!!


Moral:
1. Sentiasalah menjaga anak anda dengan sebaiknya.
2. Jangan cuai atau terlepas pandang ketika membawa anak bermain di luar.

8 comments:

  1. anak? haha
    btw,suara tuh cute. haha #kebooom

    ReplyDelete
  2. Hysham: ahahah! tak yah ambik port la pasal suara tuh...grrrr!!
    Aini:hahaa! biasa la..dah tua2 ni...hihi! ang bila pulak?

    ReplyDelete
  3. seronok betul dye lompat ats pokok tu :)
    senang2 view la blog i ye :)

    ReplyDelete
  4. Hysham: hahaha! sengal...
    Sang: oooo bulan...haha!
    Intan: dia kat atas seronok ler melompat...kita yg kat bawah ni haru biru....huhu! ok2..i will

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo...cianya...nk kwn dgn papa dia boleh?hihi...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...